Η διαδρομή του αγώνα απο το Google Earth

Η διαδρομή του αγώνα απο το Google Earth

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Προκήρυξη αγώνα 3ος Χορτιάτης Trail Run 2013

3ος Χορτιάτης Trail Run 2013

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Στις 3 Μαρτίου 2013 θα διεξαχθεί αγώνας ορεινού τρεξίματος στον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης που θα είναι αφιερωμένος στην προστασία του βουνού απο την ανθρώπινη παρέμβαση (Κεραίες,κυνηγοί,παράνομη υλοτομία,μηχανοκίνητες δράσεις) και την ευαισθητοποίηση όλων μας.

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ 10.00 πμ.

ΛΗΞΗ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΩΝ 14.00μ.μ.

ΑΠΟΝΟΜΕΣ 14.15μ.μ.

ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Η κατασκήνωση των Προσκόπων (ΛΙΤΣΑΣ) στον Χορτιάτη.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο αγώνας είναι ορεινός δρόμος απόστασης 22 περίπου χιλιομέτρων σε μονοπάτια, δασικούς δρόμους και το υψόμετρο που θα κινηθεί ο αγώνας θα είναι από 560μ Έως 1100μ. Είναι δρόμος με σημαντικές απαιτήσεις αντοχής και εμπειρίας κίνησης σε ορεινό πεδίο και σε ορισμένα σημεία απαιτεί την ιδιαίτερη προσοχή των αθλητών, (Παραπάνω προσοχή πρέπει να δώσουν οι αθλητές στα τελευταία πεντακόσια μέτρα που πιθανότατα θα υπάρχει παγωμένο χιόνι,η διοργάνωση θα έχει βάλει σχοινιά στο σημείο για την ασφάλεια των αθλητών), την ημέρα του αγώνα σε πολλά σημεία θα υπάρχει πιθανότατα λάσπη,νερά,χιόνι και αρκετό κρύο.
Σημαντικά χρήσιμη θα ήταν η προηγούμενη εμπειρία σε ορεινούς αγώνες.
Ο αγώνας κινείται σε περιβάλλον ευαίσθητο στην ανθρώπινη παρέμβαση και πρέπει οι αθλούμενοι να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή για την προστασία του. Οργανωτές και αθλητές πρέπει να λειτουργήσουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να μειωθεί στο ελάχιστο η επίδραση του αγώνα στο φυσικό περιβάλλον. Οι αθλητές έχουν την υποχρέωση να μην ρυπαίνουν και να αποφύγουν ενέργειες που υποβαθμίζουν με οποιοδήποτε τρόπο το περιβάλλον. Η οργανωτική επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείσει από τον αγώνα αθλητή που επιβάρυνε το περιβάλλον.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Στον αγώνα μπορούν να συμμετέχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Θα υπάρχουν δύο μόνο κατηγορίες: ανδρών και γυναικών.
Για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα ο μέγιστος αριθμός συμμετοχών που θα δεχθεί η διοργάνωση θα είναι 160 αθλητές.

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ: Οι αθλητές πρέπει με δική τους πρωτοβουλία να έχουν πρόσφατα υποβληθεί σε κατάλληλες ιατρικές εξετάσεις, να έχουν εξεταστεί από ιατρό ο οποίος επιτρέπει τη συμμετοχή τους στον αγώνα, μετέχουν δε στον αγώνα με δική τους ευθύνη.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Οι δηλώσεις συμμετοχής αποστέλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση xortiatis11@gmail.com από την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου μέχρι και την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013.
Και πρέπει να περιλαμβάνουν απαραίτητα τα παρακάτω στοιχεία:
Ονοματεπώνυμο, Φύλο, Χρονολογία γέννησης, Τόπος Κατοικίας,Τηλέφωνα επικοινωνίας, Email επικοινωνίας,Ομάδα.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Το κόστος συμμετοχής για τους αθλητές/τριες είναι 10 Ευρώ και θα καταβάλλεται με την παραλαβή του αριθμού. Στην τιμή περιλαμβάνονται: δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα, τροφοδοσία και υποστήριξη, αναμνηστικό δίπλωμα, και ελαφρύ γεύμα στον τερματισμό.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΡΙΘΜΩΝ: Την ημέρα του αγώνα Κυριακή 3 Μαρτίου 2013,τις ώρες 07:30 - 9:45 από την γραμματεία του αγώνα στο χώρο της εκκίνησης.

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ: Οι αθλητές και οι αθλήτριες συμμετέχουν στον αγώνα με δική τους ευθύνη και η ασφάλιση επιβαρύνει τους ίδιους.

ΕΠΑΘΛΑ: Κύπελλο για τους τρεις πρώτους άντρες και τις τρεις πρώτες γυναίκες.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ: Οι αθλητές καλό είναι να έχουν μαζί τους υδροδοχείο πλάτης ή μέσης με νερό γιατί ο σταθμός τροφοδοσίας θα είναι ένας και θα βρίσκεται περίπου στα μισά της διαδρομής (12 και 18 χιλ.) απο όπου οι αθλητές θα περάσουν δυο φορές, νερό πόσιμο δεν υπάρχει στη διαδρομή του αγώνα, στον σταθμό θα υπάρχουν φρούτα,γλυκά και αλμυρά σνάκς,ισοτονικό υγρό,τζέλ και νερό.

ΣΗΜΑΝΣΗ: Η διαδρομή θα σημανθεί με ταινία έργου και μπογιά έντονου ερυθρού χρώματος σε όλες τις διασταυρώσεις και θα υπάρχουν δείκτες στα δύσκολα σημεία.
Θα υπάρχουν χιλιομετρικές ενδείξεις ανα δύο χιλιόμετρα.

ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ:

Ερχόμενοι από τον περιφερειακό της Θεσσαλονίκης ακολουθείτε τις πινακίδες για το νοσοκομείο Παπανικολάου,μετά το νοσοκομείο που θα αφήσετε στα αριστερά σας μπαίνετε σε μια μεγάλη ευθεία 5χιλιομέτρων και μετά φτάνετε στον Χορτιάτη,θα διασχίσετε το χωριό και θα συνεχίσετε τον ασφάλτινο δρόμο με πολλές στροφές που οδηγεί στο πάρκο των κεραιών χωρίς να στρίψετε πουθενά. Μόλις τελειώσει η ανηφόρα και βγείτε στο πλάτωμα των κεραιών στα αριστερά θα δείτε ενα χώρο όπου θα αφήσετε τα αυτοκίνητα (θα υπάρχει άνθρωπος της διοργάνωσης,και θα περπατήσετε ως την εκκίνηση) θα στρίψετε αριστερά στον κατηφορικό ασφαλτόδρομο και σε περίπου 500μ θα φτάσετε στην είσοδο της κατασκήνωσης,
Οι αθλητές μπορούν να πάρουν τα πράγματα τους μαζί για να αλλάξουν πριν και μετά τον αγώνα στον ζεστό χώρο του οικίματος των προσκόπων,στον ίδιο χώρο θα υπάρχει μετά τον τερματισμό ζεστό τσάι και ελαφρύ γεύμα.
Η κατασκήνωση βρίσκεται σε πλαγιά και υψόμετρο 800μ και δεν υπάρχει χώρος για στάθμευση.
Όσοι έρχονται από Καβάλα και Άγιο Βασίλειο μόλις βγούνε στη διασταύρωση μετά την ανηφόρα θα στρίψουν αριστερά για Χορτιάτη, ακολουθώντας μετά την παραπάνω διαδρομή.
Σημείωση: Λόγο του περιορισμένου χώρου για παρκινγκ παρακαλούνται οι αθλητές να προσέλθουν στον χώρο διεξαγωγής του αγώνα 3, 4 άτομα σε κάθε αυτοκίνητο ώστε να επιτύχουμε την λιγότερη συσσώρευση αυτοκινήτων για την διευκόλυνση όλων μας.



Η οργανωτική επιτροπή:

Γεωργίου Δημήτρης
Καϊάφας Στυλιανός
Κούτρας Σπύρος
Φρατζεσκάκης Μάνος