Η διαδρομή του αγώνα απο το Google Earth

Η διαδρομή του αγώνα απο το Google Earth

Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011

Προκήρυξη αγώνα Χορτιάτης Trail Run 2011


Χορτιάτης Trail Run

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ


Στις 6 Μαρτίου 2011 θα διεξαχθεί αγώνας ορεινού τρεξίματος στον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ 10.00 πμ.

ΛΗΞΗ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΩΝ 14.00μ.μ.

ΑΠΟΝΟΜΕΣ 14.15μ.μ.

ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Η κατασκήνωση των Προσκόπων στον Χορτιάτη.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο αγώνας είναι ορεινός δρόμος απόστασης 20 περίπου χιλιομέτρων σε μονοπάτια, δασικούς δρόμους και το υψόμετρο που θα κινηθεί ο αγώνας θα είναι από 560μ  Έως 1100μ.  Είναι δρόμος με σημαντικές απαιτήσεις αντοχής και εμπειρίας κίνησης σε ορεινό πεδίο και σε ορισμένα σημεία απαιτεί την ιδιαίτερη προσοχή των αθλητών, την εποχή του αγώνα θα υπάρχει πιθανότατα λάσπη νερά ή και χιόνι. Σημαντικά χρήσιμη θα ήταν η προηγούμενη εμπειρία σε ορεινούς αγώνες.
Ο αγώνας κινείται σε περιβάλλον ευαίσθητο στην ανθρώπινη παρέμβαση και πρέπει οι αθλούμενοι να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή για την προστασία του. Οργανωτές και αθλητές πρέπει να λειτουργήσουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να μειωθεί στο ελάχιστο η επίδραση του αγώνα στο φυσικό περιβάλλον. Οι αθλητές έχουν την υποχρέωση να μην ρυπαίνουν και να αποφύγουν ενέργειες που υποβαθμίζουν με οποιοδήποτε τρόπο το περιβάλλον. Η οργανωτική επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείσει από τον αγώνα αθλητή που επιβάρυνε το περιβάλλον.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Στον αγώνα μπορούν να συμμετέχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Θα υπάρχουν δύο μόνο κατηγορίες: ανδρών και γυναικών.
Για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα ο μέγιστος αριθμός συμμετοχών που θα δεχθεί η διοργάνωση θα είναι 100 αθλητές.

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ: Οι αθλητές πρέπει με δική τους πρωτοβουλία να έχουν πρόσφατα υποβληθεί σε κατάλληλες ιατρικές εξετάσεις, να έχουν εξεταστεί από ιατρό ο οποίος επιτρέπει τη συμμετοχή τους στον αγώνα, μετέχουν δε στον αγώνα με δική τους ευθύνη.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Οι δηλώσεις συμμετοχής αποστέλλονται με e-mail: xortiatis11@gmail.com
από τη Τρίτη 15 Φεβρουαρίου μέχρι και την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011.
Και πρέπει να περιλαμβάνουν απαραίτητα τα παρακάτω στοιχεία:
Ονοματεπώνυμο, Φύλο, Χρονολογία γέννησης, Τηλέφωνα επικοινωνίας, Email επικοινωνίας,Ομάδα.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Το κόστος συμμετοχής για τους αθλητές/τριες είναι 10 Ευρώ και θα καταβάλλεται με την παραλαβή του αριθμού. Στην τιμή περιλαμβάνονται: δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα, τροφοδοσία και υποστήριξη, αναμνηστικά, και ελαφρύ γεύμα στον τερματισμό.
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΡΙΘΜΩΝ: Την ημέρα του αγώνα Κυριακή 6 Μαρτίου  2011, 07:30 - 9:30 από την γραμματεία του αγώνα στο χώρο της εκκίνησης.

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ: Οι αθλητές και οι αθλήτριες συμμετέχουν στον αγώνα με δική τους ευθύνη και η ασφάλιση επιβαρύνει τους ίδιους.

ΕΠΑΘΛΑ: Μετάλλιο για τους τρεις πρώτους άντρες και τις τρεις πρώτες γυναίκες.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ: Οι αθλητές καλό είναι να έχουν μαζί τους υδροδοχείο πλάτης ή μέσης με νερό γιατί ο σταθμός τροφοδοσίας θα είναι ένας και θα βρίσκεται περίπου στα μισά της διαδρομής, νερό πόσιμο δεν υπάρχει στη διαδρομή του αγώνα, στον σταθμό θα υπάρχουν ενεργειακά τρόφιμα και νερό.

ΣΗΜΑΝΣΗ: Η διαδρομή θα σημανθεί σε όλες τις διασταυρώσεις και θα υπάρχουν δείκτες στα δύσκολα σημεία.

ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ:

Ερχόμενοι από τον περιφερειακό της Θεσσαλονίκης ακολουθείτε τις πινακίδες για νοσοκομείο Πεύκα, Ασβεστοχώρι, Παπανικολάου, Εξοχή Χορτιάτης, αφού ανεβείτε στο Χορτιάτη θα διασχίσετε το χωριό και θα συνεχίσετε τον ασφάλτινο δρόμο που οδηγεί στο πάρκο των κεραιών χωρίς να στρίψετε πουθενά. Μόλις τελειώσει η ανηφόρα και βγείτε στο πλάτωμα των κεραιών (εδώ όσοι θέλουν μπορούν να αφήσουν τα αυτοκίνητα και να περπατήσουν ως την εκκίνηση) θα στρίψετε αριστερά στον κατηφορικό ασφαλτόδρομο και σε περίπου 500μ θα φτάσετε στην είσοδο της κατασκήνωσης, εδώ θα κάνετε μανούβρα και ανεβαίνοντας στα δεξιά μπορείτε να παρκάρετε τα αυτοκίνητα αφήνοντας ένα ρεύμα ελεύθερο. Η κατασκήνωση βρίσκεται σε πλαγιά και υψόμετρο 800μ και δεν υπάρχει χώρος. 
Όσοι έρχονται από Καβάλα και Άγιο Βασίλειο μόλις βγούνε στη διασταύρωση μετά την ανηφόρα θα στρίψουν αριστερά για Χορτιάτη, ακολουθώντας μετά την παραπάνω διαδρομή.
Σημείωση: Λόγο του περιορισμένου χώρου για παρκινγκ παρακαλούνται οι αθλητές  να προσέλθουν στον χώρο διεξαγωγής του αγώνα 3, 4 άτομα σε κάθε αυτοκίνητο ώστε να επιτύχουμε την λιγότερη συσσώρευση αυτοκινήτων για την διευκόλυνση όλων μας.

Η οργανωτική επιτροπή:

Γεωργίου Δημήτρης
Καϊάφας Στυλιανός
Κούτρας Σπύρος
Φρατζεσκάκης Μάνος